Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Πέθανε ο Νηλ Άρμστρονγκ...

Πέθανε ο ΑρμστρονγκΟ Νηλ Αρμστρονγκ πρώτος άνθρωπος που περπάτησε πάνω στη Σελήνη έφυγε σε ηλικία 82 ετών, λόγω επιπλοκών από επέμβαση στην καρδιά. Είχε γεννηθεί στη φάρμα των παπούδων του στο Οχάιο το 1930, τότε που τα ταξίδια στο διάστημα ήταν απλά επιστημονική φαντασία.


Άρχισε να μαθαίνει να πετάει αεροπλάνο πριν ακόμη πάρει δίπλωμα οδήγησης, έγινε μηχανικός, στη συνέχεια κατετάγη στο στρατό για να προσληφθεί αργότερα στη ΝΑΣΑ και να γίνει εμβληματική φιγούρα των αμερικανικών αποστολών Απόλλο.
Το Απόλλο 11 ήταν η δεύτερη αποστολή του Άρμστρονγκ στο διάστημα. Ο ίδιος, ο Όλντριν και ο Κόλλινς ξεκίνησαν ένα ταξίδι στην ιστορία στις 16 Ιουλίου του 1969. Μετά από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και τέσσερις ημέρες έφτασαν στον προορισμό τους.
Χρειάστηκαν εξίμιση ώρες για να πατήσει πρώτος ο Άρμστρονγκ το πόδι του στη Σελήνη. Τον ακολούθησε ο Όλντριν. Πέρασαν σχεδόν τρεις ώρες στη Σελήνη κάνοντας πειράματα, συλλέγοντας δείγματα και βγάζοντας φωτογραφίες.

Καθώς πατούσε τη σκονισμένη επιφάνεια της Σελήνης, ο Άρμστρονγκ είπε: «Αυτό είναι ένα μικρό βήμα για έναν άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα».

Ο 39χρονος τότε Άρμστρονγκ έφυγε από τη ΝΑΣΑ την επόμενη χρονιά, έγινε καθηγητής Mηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι και έκτοτε θεωρείται από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στην Αμερική...
Ο πρώην αστροναύτης ζούσε στην περιοχή του Σινσινάτι με τη σύζυγό του Κάρολ.

( Πηγή: MEGA Γεγονότα , ΕΘΝΟΣ.gr)


Στον αστροναύτη που ταξίδεψε μέχρι τη Σελήνη, το "Για όλα" αφιερώνει το παρακάτω τραγούδι από το συνονόματό του Louis Armstrong, με τις ομορφιές της Γης!


 

Σημείωση: To "What a wonderful world" γράφτηκε από τον Bob Thiele και τον George David Weiss και  κυκλοφόρησε το 1968, μια χρονιά πριν την κατάκτηση της Σελήνης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου